Annons

Ny sits för Michael Cocke

Efter att ha styrts av samma person i nästan 25 år får Folkteatern i Gävle nu en ny konstnärlig ledare. – Det är ett drömjobb för mig som konstnär, säger ­regissören Michael Cocke, som tar över vid årsskiftet.

Under strecket
Publicerad
Michael Cocke  känner sig hemma på Folkteatern i Gävle. Efter årsskiftet börjar han jobba som konstnärlig chef på teatern.
Michael Cocke känner sig hemma på Folkteatern i Gävle. Efter årsskiftet börjar han jobba som konstnärlig chef på teatern. Foto: PERNILLA WAHLMAN

Folkteatern i Gävleborg har väckt uppmärksamhet ända sedan den grundades 1983 och har i stort sett präglats av en man – Peter Oskarson. Oskarsons storslagna föreställningar som Den stora vreden efter Olof Högbergs Norrlands­epos och Amledo med Thomas Di Leva i huvudrollen fick publik från hela Sverige att vallfärda till den lilla regionteatern i staden som fram till dess mest hört talas om sig för sin kaffetillverkning och för hockeylaget Brynäs.

Michael Cocke känner sig hemma på Folkteatern i Gävle. Efter årsskiftet börjar han jobba som konstnärlig chef på teatern.

Foto: PERNILLA WAHLMAN Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons