Ny sits för Michael Cocke

Efter att ha styrts av samma person i nästan 25 år får Folkteatern i Gävle nu en ny konstnärlig ledare. – Det är ett drömjobb för mig som konstnär, säger ­regissören Michael Cocke, som tar över vid årsskiftet.

Under strecket
Publicerad
Michael Cocke  känner sig hemma på Folkteatern i Gävle. Efter årsskiftet börjar han jobba som konstnärlig chef på teatern.

Michael Cocke känner sig hemma på Folkteatern i Gävle. Efter årsskiftet börjar han jobba som konstnärlig chef på teatern.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Annons

Folkteatern i Gävleborg har väckt uppmärksamhet ända sedan den grundades 1983 och har i stort sett präglats av en man – Peter Oskarson. Oskarsons storslagna föreställningar som Den stora vreden efter Olof Högbergs Norrlands­epos och Amledo med Thomas Di Leva i huvudrollen fick publik från hela Sverige att vallfärda till den lilla regionteatern i staden som fram till dess mest hört talas om sig för sin kaffetillverkning och för hockeylaget Brynäs.

Peter Oskarson valde att avgå efter att ha åkt på en skattesmäll 2005. Sedan dess har teatern varit utan konstnärlig ledare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons