Ny rapport: Miljonmuta i OS-boxningen

Fransmannen Tony Yoka skriker ut sin glädje efter att ha dömts som segrare i OS-finalen i supertungvikt, mot Storbritanniens Joe Joyce. Matchen är en av flera som sticker ut som misstänkta under OS 2016, konstaterar en ny rapport från advokaten Richard McLaren. Arkivbild.
Fransmannen Tony Yoka skriker ut sin glädje efter att ha dömts som segrare i OS-finalen i supertungvikt, mot Storbritanniens Joe Joyce. Matchen är en av flera som sticker ut som misstänkta under OS 2016, konstaterar en ny rapport från advokaten Richard McLaren. Arkivbild. Foto: Frank Franklin II

Den hårda kritiken mot OS-boxningen i Rio 2016 var befogad.

Det konstaterar advokaten Richard McLaren, som i en ny rapport pekar ut fler än tio misstänkta matcher i en större manipulation av turneringen.

Under strecket
Lasse Mannheimer/TT
Publicerad
Annons

Kanadensaren Richard McLaren blev känd för allmänheten för ett par år sedan, som den vars utredning avslöjade omfattande och statsstyrd rysk dopning.

Hans senaste rapport visar att det funnits stora problem med fiffel och fusk inom boxningen, inte minst under OS i Rio 2016 och i kvalet till spelen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons