Ny projektor kameleont på väggen

LG Electronics lanserar en projektor som utgör ett nytt hemmabiokoncept. Målet är att apparaten ska vara så osynlig och flexibel som möjligt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Alla har förmodligen tänkt tanken att tv:n, projektorn och annan elektronisk utrustning borde vara osynlig ända tills den ska användas. Den nya projektorn AN110, även kallad kameleont, motsvarar inte riktigt den drömbilden men den är ändå den första i sitt slag. Det är en tunn projektor som till skillnad från konkurrenterna kan monteras direkt på väggen. Det som gör det möjligt är LG:s patenterade L-lins-teknik.
I en ”vanlig” projektor sitter linskomponenterna på rad. AN110 har en spegelfunktion som vinklar projektionen 90 grader. Dessutom är linserna styrbara vilket gör att bildstrålens riktning kan ändras.

– Det innebär att du kan ha projektorn fastsatt på samma ställe utan att vara tvungen att ha duken placerad rakt framför den. Det går till och med att visa filmen på en vägg som inte är rakt vinklad mot projektorn, säger Niklas Casserstedt, ansvarig för marknadsföring av LG:s telekom och ljudprodukter.
Målgruppen för AN110 är främst användare som i dag gömmer tv:n i skåp med luckor.
Utseendemässigt är projektorn nämligen tänkt att flyta in i bakgrunden. Den kommer att finnas med två olika skal, en vit och en svart, men det går att placera vilken bild som helst bakom den genomskinliga fronten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons