Polisförbundet varnar: Ny utbildning förvärrar polisbrist

Tomas Stjernfeldt, förste vice ordförande inom Polisförbundet region Syd, tycker att det på lång sikt är bra att en ny polisutbildning startas i Malmö, men anser samtidigt att polisen har en omöjlig sits, som han kallar ett moment 22. Arkivbild.
Tomas Stjernfeldt, förste vice ordförande inom Polisförbundet region Syd, tycker att det på lång sikt är bra att en ny polisutbildning startas i Malmö, men anser samtidigt att polisen har en omöjlig sits, som han kallar ett moment 22. Arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT
Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Den nya polisutbildningen i Malmö kommer på kort sikt att förvärra polisbristen i region Syd, varnar Polisförbundet. Lärarna rekryteras inom poliskåren – ofta erfarna, specialiserade poliser, som inte ersätts när de försvinner till polisutbildningen.

På polisutbildningen vid Linnéuniversitetet i Växjö jobbar 68 poliser som lärare och två av tre har rekryterats från polisen i region Syd. Tomas Stjernfeldt, förste vice ordförande inom Polisförbundet region Syd, tycker att det på lång sikt är bra att en ny polisutbildning startas i Malmö, men anser samtidigt att polisen har en omöjlig sits, som han kallar ett moment 22.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons