Ny nätfiskeattack mot Visakunder

Nu har även Visakunder drabbats av en nätfiskeattack. I ett mejl som ser ut att komma från kortföretaget uppmanas kunder att klicka på en länk där man ska fylla i sina kortuppgifter för att skydda sitt betalkort. ”Svårutredda fall”, säger polisen till SvD.se och varnar för att klicka på okända länkar.

Under strecket
Publicerad
MONTAGE: SVD
Foto: MONTAGE: SVD
Annons

I ett mejl med avsändare Visaeurope uppmanas du som kund att klicka på en länk där du sedan ska fylla i ditt visakortnummer med tillhörande cvc-kod. Bakgrunden sägs vara att banken vill att ditt kort ska verifieras av Visa för att du ska kunna använda det för att handla säkrare via internet. Men mejlet är falskt och ännu ett exempel på så kallade nätfiskeattacker som tidigare drabbat flera svenska banker, bland annat Nordea.

Visa har ett riktigt säkerhetsprogram som kallas Verified by Visa som ger dig en kod som är kopplad till kortet för säkrare shopping på nätet. För att göra bedrägeriet ännu svårare att upptäcka är den falska sidan länkad till Visas riktiga sida där du hamnar efter att du har fyllt i dina uppgifter: allt från kortnummer till vilket namn som kortet är registerat i samt datumet när kortet går ut och den så kallade cvc-koden på baksidan. Uppgifter som bedragaren behöver för att kunna använda ditt kort för att handla på nätet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons