Annons

Ny lyxkrog öppnar på Djurgården

Krögarparet bakom lyxkrogen Oaxen öppnar nytt på Djurgården i Stockholm. Krogen, som ska ha en finmatsal och en större enklare del, planeras slå upp portarna våren 2012.

Publicerad
Foto: OAXEN OCH STAFFAN LÖWSTEDT

Många har undrat men nu är det klart att Djurgårdsvarvet är platsen för Magnus Ek och Agneta Greens nya krog i Stockholm.

– Det är i princip klart, vi hade inte tänkt att gå ut med det riktigt än eftersom vi fortfarande förhandlar men det ska väl till en jordbävning om det inte blir så, säger Magnus Ek.

Namnet på krogen är inte bestämt men de vill gärna ha ett namn med anknytning till platsen. Krogen kommer att bestå av en finmatsal med runt 40 platser och en mer enklare del med 60 platser.

Annons

– Vi kommer att kunna nå en större och bredare publik. Och jag kommer att för första gången få vara med och bygga mitt eget kök, vilket känns fantastiskt, säger Magnus Ek.

Magnus Ek och Agneta Green har drivit Oaxen krog på Hölö söder om Södertälje i 17 år och under åren har de bland annat legat på The Worlds 50 Best Restaurants och flera gånger utsetts till Sveriges bästa restaurang av den svenska krogguiden White Guide. Förra sommaren meddelade de att säsongen 2011 skulle bli deras sista.

– Då hade vi inget nytt men så fick vi nys om den här lokalen och det kändes helt rätt, säger Magnus Ek.

Magnus Ek hör till landets mest innovativa kockar och på Oaxen har en stor del av menyn präglats av det som växt alldeles nära. Han vill inte avslöja vilken inriktning den nya krogen kommer att ha matmässigt men han har många idéer och fortsätter att hämta inspiration från naturen.

– Vi har inte mycket odlingsbar tomt vid vår nya krog men det ska bli kul att botanisera bland det som man får plocka på Djurgården.

Just nu händer det mycket på Djurgården. I vår öppnar Melker Andersson och Danyel Couet den klassiska krogen Villa Gotdhem efter en omsorgsfull renovering. Magnus Ek och Agneta Greens nya krog öppnar om allt går väl våren 2012 men innan dess ser de framemot sin sista säsong på Oaxen.

Annons
Annons
Foto: OAXEN OCH STAFFAN LÖWSTEDT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons