Annons

”Hög tid att vidga menyn” – så här ska vi äta i framtiden

WWF listar nya, hållbara råvaror som kan bli framtidens mat.
WWF listar nya, hållbara råvaror som kan bli framtidens mat. Foto: TT, Mint Images/REX/TT, Ted S. Warren/AP/TT

Alger, rötter – eller kanske en kaktus? Nya, hållbara råvaror tar sig in på våra menyer i ett rasande tempo. En ny rapport från WWF listar några av de mest lovande råvarorna som kan bli framtidens mat.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan slog en WWF-rapport ner som en bomb i miljödebatten. I Living Planet Report larmade organisationen för att vi håller på att ta död på våra vilda djur. Och det går snabbt. Av de 4 000 arter som granskas i rapporten har i snitt minskat med 60 procent i population sedan 1970.

Ett av de allra största hoten mot djuren är vår matkonsumtion. Men maten vi äter har fler problem än att bara hota den biologiska mångfalden. Matproduktionen orsakar också stora utsläpp av växthusgaser – framför allt animalieproduktionen, som står för runt 14,5 procent av de globala utsläppen av växthusgaser.

Annons
Annons
Annons