Annons

Skräll för Buttigieg men käftsmäll för Biden

Pete Buttigieg, presidentaspirant och tidigare borgmästare i South Bend i Indiana, vid sin valvaka i Des Moines i Iowa på måndagskvällen.
Pete Buttigieg, presidentaspirant och tidigare borgmästare i South Bend i Indiana, vid sin valvaka i Des Moines i Iowa på måndagskvällen. Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

– En förbluffande seger för vår kampanj, säger den unge exborgmästaren Pete Buttigieg som överraskande leder, med 86 procent av rösterna från Demokraternas nomineringsmöten i Iowa räknade.

– En käftsmäll, säger en betydligt mer nedstämd Joe Biden, som ligger på en för exvicepresidenten neslig fjärdeplats.

Under strecket
Martin Yngve / TT
Uppdaterad
Publicerad

Den demokratiska presidentaspiranten och tidigare vicepresidenten Joe Biden och hans hustru Jill kampanjar i Nashua i New Hampshire.

Foto: Mary Altaffer/AP/TTBild 1 av 2

Den demokratiska presidentaspiranten och Vermontsenatorn Bernie Sanders talar i Concord i New Hampshire.

Foto: Steven Senne/AP/TTBild 2 av 2

Efter osedvanligt rösträkningsstrul och nästan ett dygn försenat kom de första resultaten från Demokraternas nomineringsmöten i Iowa. Den lilla delstaten är först ut i USA:s primärvalsprocess, den som i slutändan syftar till att vaska fram respektive partis presidentkandidat.

Det är ännu oklart när de fullständiga resultaten kan redovisas, och det exakta slutresultatet är ovisst. Men med 86 procent av rösterna har en tydlig ledarduo utkristalliserat sig.

Annons
Annons
Annons