Annons

Ny lag ratar riskkapital i friskolor

Ny lagstiftning för friskolor kommer utesluta de flesta riskkapitalbolag som ägare till friskolor. Det säger utbildningsminister Jan Björklund på en pressträff på torsdagen.

Publicerad
På en direkt fråga om det lagförslag som ska presenteras före valet kommer att utesluta riskkapitalbolag som ägare svarar Björklund: 

– Ägarna ska vara långsiktiga och det utesluter i praktiken de flesta riskkapitalbolag. För många är ju hela idén att utveckla verksamheten och sedan sälja med stor vinstmarginal.
På en direkt fråga om det lagförslag som ska presenteras före valet kommer att utesluta riskkapitalbolag som ägare svarar Björklund: – Ägarna ska vara långsiktiga och det utesluter i praktiken de flesta riskkapitalbolag. För många är ju hela idén att utveckla verksamheten och sedan sälja med stor vinstmarginal. Foto: SCANPIX

Konkursen för Sveriges näst största friskoleföretag, riskkapitalägda JB Education, har skakat om friskolebranschen rejält. Färre elever på gymnasiet, för stort fokus på praktiska gymnasieutbildningar och hög belåning blev JB:s fall.

På en direkt fråga om det lagförslag som ska presenteras före valet kommer att utesluta riskkapitalbolag som ägare svarar Björklund: – Ägarna ska vara långsiktiga och det utesluter i praktiken de flesta riskkapitalbolag. För många är ju hela idén att utveckla verksamheten och sedan sälja med stor vinstmarginal.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons