Ny konsthall på naturens villkor

På Artipelag ska natur, konst, musik och god mat mötas är det tänkt. I en arkitektonisk utmaning har en ovanlig byggnad smugit upp ur berget mellan tallarna vid Baggensfjärdens strand. Om en månad öppnas dörrarna.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Vd Jonas Lindström i ett av rummen där berget fick vara kvar.

Vd Jonas Lindström i ett av rummen där berget fick vara kvar.

Foto: LARS PEHRSON
På Artipelag ska natur, konst, musik och god mat mötas.

På Artipelag ska natur, konst, musik och god mat mötas.

Foto: LARS PEHRSON
Landskapsarkitekt Daniel Ericson på en av terasserna sedd från det ”sluttande planet”.

Landskapsarkitekt Daniel Ericson på en av terasserna sedd från det ”sluttande planet”.

Foto: LARS PEHRSON
Annons

Vägen slingrar fram mellan hagar och hundraåriga ekar. Framme kliver vi runt i skogen som omger Artipelag, bländas av Baggensfjärdens glitter och känner lukten av fuktig skog blandad doften av tjärad furu. Plötsligt tänker jag på Karin Boyes diktstrof:

Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons