SvD Perfect Guide

Hela denna artikel är en annons

Ny kollektion från BOSS – med naturen i fokus

Hugo Boss fortsätter på resan mot ett mer hållbart förhållningssätt till mode. Som en del i arbetet lanseras nu den exklusiva Sailing-kollektionen, där man använt sig av återvunnen polyester och ekologisk bomull.

Att vinna Vendée Globe 2021 i en yacht som är producerad med hållbarhet i fokus är det ultimata målet.

Förändringarnas vindar har de senaste åren präglat en rad olika industrier för att skapa en mer hållbar produktion. Så även inom modeindustrin.

Hugo Boss arbetar hela tiden för att ta fram kollektioner som ska hålla under en lång tid framöver, där kvalité, design och ansvarsfull produktion går hand i hand.

Den nya Sailing-kollektionen för höst & vinter 2020 presenteras i samma färger som Hugo Boss yachten och är producerade av återvunnen polyester och ekologisk bomull.

Kollektionen är inspirerad av Alex Thomson Racing:s arbete när det kommer till design och uppbyggnad av den nya Hugo Boss yachten. Båten är skapad med hållbarhet i tanken, där den primära energikällan är solen och motorn är eldriven.

Läs mer om projektet här! ad.doubleclick.net
Att vinna Vendée Globe 2021 i en yacht som är producerad med hållbarhet i fokus är det ultimata målet.
Att vinna Vendée Globe 2021 i en yacht som är producerad med hållbarhet i fokus är det ultimata målet.

Ska segla jorden runt

Yachten är framtagen för jordenruntkappseglingen Vendée Globe där Alex Thomson kommer att delta. Tävlingen är en solo-segling där deltagarna verkligen får pressa sig själva och sin båt till det allra yttersta. Produktionen av yachten är ett långt samarbete mellan Alex Thomson och Hugo Boss – två aktörer som brinner för innovation och att bryta ny mark. Att vinna Vendée Globe 2021 i en yacht som är producerad med hållbarhet i fokus är det ultimata målet.

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Medvetna materialval

Precis som Alex Thomsons yacht är plaggen från BOSS en kombination av omsorgsfullt framtaget material med funktionella detaljer. Med en färgpalett av svart, vitt och neon-rosa passar kläderna både för en dag ute på sjön eller när du bara kopplar av hemma.

Den vattenavvisande regnjackan, hoodien, kepsen och ryggsäcken är alla producerade av återvunnen polyester från Social Plastic. Genom att plocka upp och återvinna plast från haven har man kunnat skapa den återvunna polyestern som finns i kollektionen. Initiativet kommer från Plastic Bank som driver förändring genom arbete med att förhindra plast i våra hav.

I kollektionen hittar man även klassiska ikoner som Boss T-shirt och polotröja. Här har Hugo Boss använt sig av ekologisk bomull från Cottonforlife, som utvecklar en hållbar framtagning av ekologisk bomull, nu och i framtiden.

Utforska BOSS Sailingad.doubleclick.net