Ny kokbok - Jordens bästa käk

Ett gäng matkreatörer åkte på kokboksläger till Skåne. Med sig hade de en matfotograf och på plats skapade de ekologiska rätter från grunden. Resultatet är kokboken Jordens bästa käk som kommer ut till våren och som du här får ett smakprov på. Recept: Maximillian Lundin, Lotta Lundgren, Isak Wiig.

Publicerad
Ett matläger med matkreatörer på en  gård i skåne.

Ett matläger med matkreatörer på en gård i skåne.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Ett matläger med matkreatörer på en  gård i skåne.

Ett matläger med matkreatörer på en gård i skåne.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Kokbokskampen. Världens bästa käk.

Kokbokskampen. Världens bästa käk.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Annons
Ett matläger med matkreatörer på en  gård i skåne.

Ett matläger med matkreatörer på en gård i skåne.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Ett matläger med matkreatörer på en  gård i skåne.

Ett matläger med matkreatörer på en gård i skåne.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Kokbokskampen. Världens bästa käk.

Kokbokskampen. Världens bästa käk.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
1/4
Ett matläger med matkreatörer på en  gård i skåne.

Ett matläger med matkreatörer på en gård i skåne.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
2/4
Ett matläger med matkreatörer på en  gård i skåne.

Ett matläger med matkreatörer på en gård i skåne.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
3/4
Kokbokskampen. Världens bästa käk.

Kokbokskampen. Världens bästa käk.

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
4/4
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Risotto

Gjord på västerhavsost och spenat med saltbakat plommon och kryddkorv. Om man inte har vitt vin hemma kan man ha mer buljong och något stänk vitvinsvinäger i risotton.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Dillpocherad sejrygg med vitt vin

Servera med kokt potatis eller gnocchi.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pasta med valnötspesto och stekta fikon

De rostade nötterna ger extra god smak.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Potatisstomp med brynt smör och örter

Servera stompet som ett tillbehör. Örterna kan varieras, beroende på vad man tycker om.
Till receptet

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons