Annons
X
Annons
X

Ny jättepublicering från Wikileaks

Wikileaks planerar för en ny jättepublicering.

Läckan ska vara sju gånger större än den senaste om Irak – som var den största i USA:s underrättelsehistoria.

Wikileaks planerar en ny jättepublicering – 7 gånger större än den förra, Iraq war logs, skriver organisationen på
Twitter .

Iraq war logs var en databas med över 400 000 dokument, som avslöjade tortyr, fångövergrepp och dödsskjutningar av civila under Irakkriget.

Den nya läckan kommer alltså att innehålla drygt 2,8 miljoner dokument – men det finns ännu inga uppgifter om vad dokumenten ska innehålla eller när publicering ska ske.

Annons
X

I ett andra tweet som skickades någon timme efter tillkännagivandet av masspubliceringen skrev Wikileaks dock att det ska ske under den kommande månaden och att ”en ny värld ska uppenbara sig där den globala historien skrivs om”.

Samtidigt efterfrågar Wikileaks ekonomiskt stöd från allmänheten.

Wikileaks aviserade masspublicering kommer bara några dagar efter att grundaren Julian Assange häktats i sin frånvaro och blivit internationellt efterlyst misstänkt för bland annat våldtäkt i Sverige.

Wikileaks: Läs SvD:s artiklar

Läs även

Foto: SKÄRMDUMP, WIKILEAKS.ORG

Wikileaks avslöjar militären

Över 75 000 hemliga underrättelsedokument från USA:s krig i Afghanistan publicerades på sajten Wikileaks i juli. Bland annat framkom att fler civila dödats än som var känt. Pentagon svarade dels med att säga att dokumenten inte avslöjade något väsentligt som inte redan var känt och dels med att anklaga Wikileaks för att äventyra amerikanska soldaters säkerhet.

Annons
Annons
X
Foto: SKÄRMDUMP, WIKILEAKS.ORG Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X