Ny förundersökning om cancerkö på Karolinska

Åklagare har inlett en ny förundersökning angående köerna till canceroperationer på Karolinska universitetssjukhuset sommaren 2017.
Åklagare har inlett en ny förundersökning angående köerna till canceroperationer på Karolinska universitetssjukhuset sommaren 2017. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Åklagare har inlett en ny förundersökning angående köerna till canceroperationer på Karolinska universitetssjukhuset sommaren 2017. Brottsrubriceringen är framkallande av fara för annan och gäller en patient som fick sin operation först ett halvår efter ställd diagnos.

Under strecket
Johan Nilsson/TT
Publicerad
Annons

Enligt förundersökningsledare Paul Beijnes vid polisen i Södertörn finns anledning att missänka brott som lyder under allmänt åtal, skriver Dagens Nyheter.

– I det här fallet har man aktivt ändrat en vårdplan från operation med chans att bli frisk till stödjande behandling, med hänvisning till att det inte fanns en enda operationssal ledig i hela Sverige. Trots att ett erbjudande från Danderyds sjukhus fanns på bordet, säger Paul Beijnes till tidningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons