Annons
X
Annons
X

Ny bottennivå för Atenbörsen

Det fortsatt osäkra politiska läget i Grekland sänkte Atenbörsen med 6 procent på måndagen, ned till nytt 20-årslägsta för börsens generalindex. Aktier med koppling till detaljhandel och turism drabbades värst, enligt branschindex.

Av SvD, TT

Enligt en rapport från kreditvärderingsinstitutet Fitch Ratings publicerad på måndagen skulle ett oordnat utträde ur eurozonen för Grekland kunna få långtgående konsekvenser. Inte minst för företag och hushåll i Grekland, som skulle slås omkull finansiellt på bred front av ett stopp på flödet av kapital från utlandet. Men scenariot befaras även innebära att euroländer som i dag inte har några påtagliga finansiella problem skulle kunna få sänkt kreditbetyg på grund av spridningsriskerna, enligt Fitch.

”Den panik som skulle bli resultatet skulle få omfattande effekter för tillväxten och leda till en chocktillstånd”, skriver Fitch, som i rapporten talar om en kraftig recession i upp till två år och följt av tre år med tillväxt på nivåer klart under historiska genomsnitt.

BÖRSEN
Följ utvecklingen på världens börser här.

Annons
X
Följ utvecklingen på börsen här http://bors-nliv.svd.se/

TT-SvD.SE

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X