Ny bankvärdering lyfte Yukos aktiekurs

Aktiekursen på Yukos steg i Moskva i går, när uppgifter på nytt spreds om hög värdering av oljejättens största produktionsbolag. Analytiker menar dock att få kommer att våga bjuda vid en auktion. Aktiekursen på Yukos steg i Moskva i går, när uppgifter på nytt spreds om hög värdering av oljejättens största produktionsbolag. Analytiker menar dock att få kommer att våga bjuda vid en auktion.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den ryska nyhetsbyrån Interfax uppger att tyska investmentbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein kommer att värdera det omstridda Yukos största produktionsbolag Yuganskneftegas till mellan 15 och 17 miljarder dollar. Motsvarande siffror har figurerat även tidigare.

Den tyska banken fick uppdraget av det ryska justitiedepartementet. Bankens kommentar är att rapporten ännu inte är färdig.
Värderingen skall ligga till grund för försäljningen på auktion av produktionsbolaget för att täcka Yukos skatteskulder. Dessa anger myndigheterna till över 7 miljarder dollar men de kan bli ännu högre om fler år eftertaxeras.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons