Annons
X
Annons
X

Ny app fixar katt till råttproblem

Londonbor med musproblem kan numera med hjälp av en app få hem en katt som styr upp situationen. Tanken är att alla inblandade ska tjäna på projektet.

Av TT

Ja, utom mössen då.

Ett samarbete mellan djurskyddsorganisationen Wood Green och ett städföretag ska komma tillrätta med problemet med möss och råttor.

Med en ny app får personen gratis låna en herrelös katt tills gnagarproblemet är löst. Och katten får på samma sätt ett fosterhem för en tid. Wood Green ser det som ett bra sätt för katterna att komma bort ett tag från katthemmet.

Annons
X

– Vi har över 200 katter som behöver ett trevligt hem, för en del av dem skulle det vara bra att temporärt bli omhändertagna i hemmiljö, säger Juliette Jones vid organisationen till The Guardian.

Och städföretaget har märkt att fler kunder bett bolaget att ta med sig en katt när de kommit för att städa, just för att bli av med möss.

I appen presenteras varje katt med bilder och livsberättelse. Även om kattlånet är gratis uppmuntras kunderna enligt The Guardian att skänka en slant, och förhoppningen är att några ska fatta tycke för katterna så att de väljer att göra det temporära fosterhemmet till ett permanent.

TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X