Foto: Joanna Andreasson

Nuri Kino: "Det tog mig en halvtimme att köpa ett barn"

De som faller offer för barnprostitution saknar skydd. Polisen får ständigt larm från frivilligorganisationer, nattvandrare och andra som kommer de ensamkommande nära. Journalisten Nuri Kino beskriver en rättslös tillvaro för de unga utsatta, uppgivna myndigheter och ett rättsväsende som inte dömer någon för människohandel.

Publicerad

Det tog mig en halvtimme att ringa och köpa ett 14-årigt barn. Jag låtsades vara pedofil och vilja ha sex med ett prostituerat barn. Jag fick välja mellan att ha sex med barnet på en offentlig toalett eller på ett hotellrum. Hallicken sade att jag inte fick ta barnet med mig hem, han ville inte förlora kontrollen. I hemmen hade barn i hans stall råkat illa ut.

Under tiden jag telefonerade med hallicken satt jag på ett fik och pratade med en nyanländ flykting, en aktivist från Syrien. Hon skulle hjälpa mig att forska i och skriva om barns situation i Syrien och Irak. Jag ville veta mer om de barn som har kidnappats för att utnyttjas som sexslavar och om barn som används som människosköldar och de som hjärntvättas till att bli självmordsbombare. Vi pratade också om barn som utnyttjas i propagandasyfte, om videoklipp som delats över hela världen som realistiska, men i själva verket är regisserade.