Annons
X
Annons
X

"Nu vill riskkapitalbolagen också bli startups"

Nu satsar flera riskkapitalbolag på att modernisera den egna branschen med smart mjukvara. Målet är att bygga en digital robot som kan hitta nästa stjärnentreprenör, spår Stefan Lundell och Olle Aronsson i Breakits podcast.

[object Object]
Spotify har nyligen förlorat en av sina dataanalytiker till riskkapitalbolaget Creandum. Foto: Rex Features

Den senaste tiden har flera svenska riskkapitalbolag gjort för branschen något ovanliga rekryteringar.

Creandum har anställt en dataanalytiker från Spotify medan EQT har plockat in såväl en teknikchef som en designchef - ovanliga roller för ett riskkapitalbolag.

– De vill utmana sin egen bransch med ny teknik, precis som startupbolagen de investerar i gör med andra branscher. Deras bransch är ju i grunden ganska odigital och inte särskilt modern egentligen, säger Olle Aronsson i det senaste avsnittet av Breakits podcast, som publicerades på fredagen.

Annons
X

EQT verkar ha gått längst hittills. Bolaget har byggt en egen mjukvara med namnet Motherbrain.

– Min bild är absolut att de försöker bygga en digital robot som med hjälp av data kan leta upp nästa riktigt intressanta bolag att investera i. Som det är nu missar de förstås en del bolag som flyger under radarn, säger Olle Aronsson.

Kaoset på de kinesiska börserna en mardröm för svenska startups breakit.se Deras lösning på id-kontrollerna – BMW-bilar till anställda breakit.se
Annons
Annons
X

Spotify har nyligen förlorat en av sina dataanalytiker till riskkapitalbolaget Creandum.

Foto: Rex Features Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X