Nu vill KD ge försvaret mer pengar

Kristdemokraterna, KD, ansluter sig till Folkpartiets linje och öppnar för höjda anslag till försvaret. Igår upphörde den allmänna värnplikten – men KD vill kunna återinföra plikten om rekryteringen till det nya yrkesförsvaret går snett.

Under strecket
Publicerad
Annons

Detta är helt nya signaler från Kristdemokraterna. Inom Alliansregeringen sköts försvarspolitiken av Moderaterna som drivit igenom stora besparingar i försvaret. Regeringens politik är att dagens ekonomiska försvarsram ska ligga fast till 2014. Men nu sällar sig Kristdemokraterna till Folkpartiets ledare Jan Björklund som talat om att försvaret kan behöva mer pengar.

Det framgår av en rapport med titeln ”Till människovärdets försvar” som läggs fram vid KD:s Riksting som öppnar idag i Örebro. I rapporten som SvD läst betonas att ”Kristdemokraterna vill mer”. Den slår fast att ”Kristdemokraterna tar frågorna om Sveriges försvar på allvar” och att försvarets omläggning måste få stöd. ”Det innebär att utvärderingar måste göras för att se om eventuella medel måste omfördelas eller tillföras”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons