Annons
X
Annons
X

Nu var det bara ett topplag på isen

Segerlyckan blev kortvarig för AIK. Skellefteå gav elitseriejumbon en ishockeylektion: 3–1 (1–0, 1–1, 1–0) var i underkant.

[object Object]
George Holloway jublar efter Skellefteås 2-0-mål mot AIK. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Det var repris på vårens semifinal i Skellefteå Kraft arena – men den här gången var det bara ett topplag på isen.

Det var klasskillnad när hemmalaget bekräftade styrkeförhållandet i tabellen där Skellefteå är fyra och AIK tolva och sist.

– Vi tappar konceptet och far ut i enmansjakt. Skellefteå ett alltför skickligt lag för det. Vi föll tillbaka till slarv med pucken i egen zon och var lite stressade, sade tränaren ”Perra” Johnsson till C More.

Annons
X

Säsongens första seger mot Rögle i tisdags fick AIK att hoppas på mer.

Så blev det inte.

Förlusten kunde ha blivit åtskilligt större.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Mittperioden såg ut som ett enda långt numerärt överläge för hemmalaget. När Melker Karlsson styrde in 2–0 efter åtta minuter gick AIK på knäna.

  Tobias Viklund gav bort pucken och bjöd Karlsson på ett friläge, Oscar Möller grundlurade Nicklas Jensen och Niklas Lundström fick tacka ribban för att den hindrade Viktor Arvidsson, som satte 1–0 i den första perioden, att bli tvåmålsskytt.

  – Vi är sådär i första perioden men tar över helt i andra. Då kunde vi ha gjort något mål till. Vi är ett riktigt bra lag, sade Skellefteås Petter Emanuelsson.

  Ändå hängde AIK kvar i matchen och när Oscar Ahlström fick en sällsynt chans i periodens slutskede skickade han upp pucken i krysset och sitt lag in i matchen.

  Trots hemmalagets stora spelövertag var AIK nära en kvittering i tredje perioden när Nicklas Jensen hittade fram till en helt ren Broc Little.

  En halvminut senare avgjorde Emanuelsson.

  AIK är hårt skade- och sjukdomsdrabbat.

  Backen Stefan Johansson gjorde comeback men Dick Tärnström, Daniel Josefsson, Jonas Liwing, Fredrik Hynning, Patric Blomdahl och Joakim Nordström saknades.

  Annons
  Annons
  X

  George Holloway jublar efter Skellefteås 2-0-mål mot AIK.

  Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X