Mobilförbud i skolan utreds: ”Får mandat”

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni vill ge lärare och skolledare bättre verktyg att skapa trygghet och studiero. Arkivbild.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni vill ge lärare och skolledare bättre verktyg att skapa trygghet och studiero. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skolan behöver ökad studiero. Nu ska regeringen utreda bland annat mobilförbud och hur hotfulla elever ska kunna flyttas.

– Vi måste ge lärare och skolledare verktyg och mandat att återupprätta trygghet och studiero i skolan, säger partiledaren Nyamko Sabuni (L).

Under strecket
Britt-Marie Seibold/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

I januariavtalet som regeringspartierna Socialdemokraterna (S) och Miljöpartiet (MP) slöt med Liberalerna (L) och Centerpartiet (C) handlade en punkt om en nationell plan för studiero och trygghet i skolan. Nu tillsätts en utredning som regeringen presenterar på onsdagen.

– Skolan ska vara en trygg plats för både elever och lärare och den är långt ifrån det i dag. Vi ser ju i kartläggningar att upp till varannan elev i årskurs nio har utsatts för hot, våld, sexuella trakasserier eller mobbing. Var fjärde lärare har utsatts för hot och våld, säger L-ledaren Sabuni.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons