Nu tuffar lyxmaten in

Nu blir det lyxmat på räls. SJ har bett stjärnkocken Leif Mannerström att koka ihop en ny trerättersmeny för X2000-tågens förstaklasspassagerare.

Under strecket
Publicerad

Leif Mannerström, tillsammans med tågvärden Annette Winqvist från Göteborg.

Foto: CLAES SALOMONSSON, SJ
Annons

Leif Mannerström, tillsammans med tågvärden Annette Winqvist från Göteborg.

Foto: CLAES SALOMONSSON, SJ
Leif Mannerström, tillsammans med tågvärden Annette Winqvist från Göteborg.
Leif Mannerström, tillsammans med tågvärden Annette Winqvist från Göteborg. Foto: CLAES SALOMONSSON, SJ

Leif Mannerström har tagit fram sex nya trerättersmenyer för Sj som kommer serveras på rullande schema från och med onsdag, och SvD:s vinexpert Jens Dolk har hjälp till med att ta fram ekologiska viner. Cirka 600 personer beställer trerättsmiddagarna varje dag. Nu höjs priset från 96 kronor till 129 men Sj hoppas på ett uppsving trots prisökningen.

– Det är helt annan klass på maten nu, man får väldigt mycket för det priset, säger Ulf Wallin, informatör på Sj.

Han säger att SJ vill ha fler som åker första klass, och att den nya maten ska vara en morot.

– Ibland kan det till och med vara billigare att åka första än andra klass beroende på våra rörliga biljettpriser, säger Ulf Wallin.

Trerättersmiddagarna förbeställer man i samband med biljettköpet, men SJ satsar också på att i framtiden kunna förbättra maten som man köper direkt i bistron.

– Både vi och Mannerström vill göra det, men det ligger i framtiden. Vi fräschar dock upp vårt utbud den 1-2 juni med glutenfria rätter och vegetarisk lasagne, säger Ulf Wallin.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons