Nu tror Treschow på utdelning igen

Den historiska minskningen av röstskillnaden mellan A- och B-aktierna i Ericsson klubbades som väntat i genom på extra stämman i Berwaldhallen i går.

Under strecket
Publicerad
Ericssons styrelseordförande Michael Treschow höll tungan rätt i mun under bolagets extrastämma i går. 
Nu räknar han med att telekomjätten kommer att lämna utdelning för 2004. Efter flera år av tunga  förluster har Ericsson åter vänt till vinst.

Ericssons styrelseordförande Michael Treschow höll tungan rätt i mun under bolagets extrastämma i går. Nu räknar han med att telekomjätten kommer att lämna utdelning för 2004. Efter flera år av tunga förluster har Ericsson åter vänt till vinst.

Annons

Ordföranden Michael Treschow sa efter stämman också att bolaget räknar med att ge utdelning till ägarna i år.

2002 genomförde Ericsson den gigantiska nyemissionen på 30 miljarder. Därmed gick det inte samtidigt att dela ut pengar till ägarna. Under första halvåret i år gjorde bolaget en vinst efter skatt på 8,3 miljarder kronor, jämfört med förlusten på 7 miljarder motsvarande period i fjol. När Ericsson nu åter går bra vågar styrelseordförande Michael Treschow näst intill lova att det blir utdelning för 2004.
**
– Det räknar jag med** , sa han på presskonferensen efter stämman igår där rösträttsskillnaden mellan A- och B-akter klubbades igenom av storägarna.
722 ägare valde att gå på Ericssons extra bolagsstämma i Berwaldhallen i Stockholm. Med alla storägarna närvarande kom stämman upp i långt över 90 procent av rösterna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons