Annons

Nu stänger förskolan – föräldrar hjälps åt

På Børnehuset Rosenkilden i Helsingör hämtas femåriga Vera för sista gången. Det är oklart på hur länge, för nu stänger danska förskolor.

– Förnuftigt, säger hennes mamma Karen Dyrby om den danska regeringens beslut.

Under strecket
Cecilia Klintö / TT
Publicerad

Karen Dyrby med barnen Liva, 8 år, och Vera, 5, utanför Børnehuset Rosenkilden i Helsingör. Hädanefter får både barnen och mamma, som är lärare, stanna hemma.

Foto: Johan Nilsson/TT

Thomas Diemar, har kommit med sin fru Mildred för att hämta treårige sonen Daniel på Børnehuset Rosenkilden i Helsingör.

Foto: Johan Nilsson/TT

Apotekschef Anne-Marie Kissmeyer på Axeltorvs apotek i Helsingör sätter upp en lapp som meddelar att det får vara max sex kunder på apoteket samtidigt. Ovanför meddelar en annan lapp att all handsprit är slut.

Foto: Johan Nilsson/TT

Apotekschef Anne-Marie Kissmeyer på Axeltorvs apotek i Helsingör.

Foto: Johan Nilsson/TT

Förskoleläraren Marit Eistrup hade tänkt köpa lite extra mat, både till sig och sin mamma på Netto. Det blev några paket extra av det ena och det andra, men allt fanns inte att köpa.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hon är själv lärare och måste stanna hemma från jobbet med Vera och storasyster Liva som går i skolan, eftersom skolorna också stängs. Familjen kommer att få livet att gå ihop även utan barnomsorg. Dessutom hjälps många föräldrar åt nu, berättar hon.

– Vi har kommit överens med några andra föräldrar i min dotters klass om att vi ska turas om att passa varandras barn.

Annons
Annons
Annons