X
Annons
X
När Oscar Engelbert ställer upp på bild för SvD gör han det klädd i bygghjälm och byggjacka på 19:e våningen i Oscar Properties byggprojekt Norra Tornen. Någon bild i privat klädsel blir det inte.
När Oscar Engelbert ställer upp på bild för SvD gör han det klädd i bygghjälm och byggjacka på 19:e våningen i Oscar Properties byggprojekt Norra Tornen. Någon bild i privat klädsel blir det inte. Foto: Tomas Oneborg

Nu skakar marken under Oscar Engelberts fötter

Långläsning

Närapå miljardär. Estet. Från överklassen. Genom självförtroende, driv och risktagande har Oscar Engelberts ­företag blivit ett byggbolag det talas om­. Länge var Oscar Properties affärsidé lysande. Men att utveckla bostäder är ett högriskprojekt när marknaden försvagas – särskilt dyra sådana.

Oscar Engelbert gillar att synas – och att sticka ut hakan. Ändå försöker Oscar Properties grundare hålla sitt privatliv hemligt. Han har ingen önskan att bli lika omskriven som de brittiska bröderna Candy. Ändå finns det vissa likheter. Både han och de brittiska celebriteterna har gjort spektakulära omvandlingar av fastigheter.

Oviljan att skylta med privatlivet kan ha att göra med att att bolaget bär hans namn. På så vis riskerar allt han gör privat att förknippas med företaget.

När Oscar Engelbert ställer upp på bild för SvD gör han det klädd i bygghjälm och byggjacka på 19:e våningen i Oscar Properties byggprojekt Norra Tornen. Någon bild i privat klädsel blir det inte.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 8

Oscar Engelbert säger själv att är så rastlös att det är som att han har drag av adhd.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 8

Engelbert tillbringade många somrar hos sin mormor i New York, och hämtade inspiration därifrån när han grundade byggbolaget.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 8
Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 8

Norra tornen ska bli två höghus, som byggs i Vasastan i Stockholm just nu.

Foto: Tomas Oneborg Bild 5 av 8
Foto: Tomas Oneborg Bild 6 av 8

Norra Tornen i Stockholm. Med sin annorlunda arkitektur och design har Oscar Engelbert förändrat bostadsbyggandet i Stockholm.

Foto: Tomas Oneborg Bild 7 av 8

Bröllopet på Capri 2016 uppmärksammades i flera länder.

Foto: Splash News/IBL Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X