Annons

Svenskt silver i kock-EM

Kocken Sebastian Gibrand. Arkivbild.
Kocken Sebastian Gibrand. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Inspirationen kom från svensk sommar – och det räckte till en silvermedalj för Sverige i kock-EM. Kocken Sebastian Gibrand lagade ihop sina vinnande recept med hjälp av bland annat ägg, krispig potatis, koldoftande zucchini och sparris.

– Det är en internationell touch med svenska produkter, säger han efter tävlingen.

TT
Publicerad

Norge knep guldet, men Sebastian Gibrands "Ljusa Sommardagar" och "Varma sommarnätter" – två presentationer på tallrik respektive fat – säkrade andraplatsen i Bocuse d’Or Europe som avgjordes i Turin.

Allt som allt tog de båda rätterna, som enligt reglerna tillagas för 15 personer vardera, 5 timmar och 35 minuter att färdigställa. De somriga smakerna var klart inspirerade även av en internationell smakbild, enligt Gibrand. Och anrättningarna föll juryn i smaken.

Annons
Annons
Annons