Annons

Nu polisanmäls Lidl

Lidl i Solna tröttnade på att hemlösa rotade i butikens sopor - och hällde ett giftigt rengöringsmedel över matresterna. Nu polisanmäls butiken.

Publicerad
Foto: INGAR KARMHED

Västerortspolisen har polisanmält den Lidelbutik i Solna som förra veckan hällde ett giftigt rengöringsmedel i sina containrar med kastad mat.

Skälet var att man tröttnat på att hemlösa letade efter ätbara saker i soporna på nätterna och skräpade ner på baksidan av butiken.

– Det misstänkta brottet är rubricerat som ”framkallande av fara för annan”, berättar Gert Fredlin, stationsbefäl vid Västerortspolisen, till SvD.se.

Annons

Det är polisen i Västerort som själva valt att upprätta en anmälan efter att lokaltidningen Mitt i Solna och SvD skrivit om den förgiftade maten.

– Vad är det för typ av ämne man har hällt ut? Vad har det för effekter på människor? Hur är soporna förvarade? Och vad har man haft för uppsåt med att hälla ut gift? Nu kommer vi att kolla upp detta och säkerligen hålla förhör med folk, säger Gert Fredlin.

I går berättade Daniel Benett, försäljningschef för Lidl i Stockholm, att Solnabutikens agerande är en engångshändelse och inget som livsmedelskedjan förespråkar eller tillåter.

Annons
Annons
Foto: INGAR KARMHED Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons