Nu öppnar Stockholms lyxigaste restaurang

Den ena blir störst, den andra dyrast – Stockholms krogvärld växer. I höst öppnar en rad nya restauranger samtidigt som ett par kända vattenhål stänger. SvD:s krogredaktör listar krogsnackisarna just nu.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den asiatiska vågen fortsätter att skölja över Stockholm. Frida Ronges Tak blev snabbt populär, trots blygsamma recensioner. Nu läggs Unn, en krog-i-krog, till råbaren och den mer traditionella restaurangen högst upp i de påbyggda våningarna vid Brunkebergstorg.

På Unn ska nordiska råvaror tillagas på en japansk stekhäll, teppanyaki. Åtta gäster per kväll sitter runt stekhällen och äter en fast meny. Ansvarig kock är Albin Edberg som var commis – assistent – till Tommy Myllymäki när han tog brons i Bocuse d’Or, kock-VM.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons