Nu ökar vi stödet till Burma

Burma genomgår just nu ett historiskt öppnande efter 50 år av militärstyre. Den svenska regeringens ambition är att fördubbla biståndet och stöda utvecklingen mot demokrati, skriver statsminister Fredrik Reinfeldt och handelsminister Ewa Björling.

Under strecket
Publicerad

Vi är övertygade om att handel och investeringar är ett bra sätt att skapa öppenhet, utveckla relationer och öka välståndet i ett land, skriver Ewa Björling och Fredrik Reinfeldt.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN, HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
Annons

Idag reser vi till Burma och därefter till Indonesien för att genom politisk dialog, utvecklingssamarbete, handel och investeringar stödja de viktiga reformer som nu genomförs i dessa länder.

Det står klart att förändringarna i vår omvärld går allt snabbare i globaliseringens fotspår. Vi ser allt fler demokratier i världen samtidigt som nya tillväxtekonomier tar plats på världsmarknaden. Detta är en mycket positiv utveckling för alla de människor som för första gången kan börja använda sig av sina mänskliga rättigheter och se sin familjs levnadsstandard sakta förbättras.

Annons
Annons
Annons