Annons

Ivar Arpi:Nu mördas även kvinnor och barn

Foto: Nelly Herzberg/TT

Kvinnor och barn dör i skjutningarna. Häromdagen mördades en kvinna med sin bebis i famnen. Oacceptabelt, säger Stefan Löfven. Men åtgärderna som behövs genomförs inte. Det är oacceptabelt.

Under strecket
Publicerad

För fyra år sedan dog 4-åriga Luna i en bilbomb ihop med sin pappa och två andra. Året efter dog 8-årige Yusuf när en handgranat kastades in i en lägenhet han besökte. För två år sedan mördades 16-årige Ahmed Obaid på en busshållplats på Rosengård. Ett år tidigare sköts 15-årige Robin Sinisalo ihjäl i Akalla i Stockholm. Natten till i tisdags sköts en 18-årig kvinna ihjäl i Råcksta i Stockholm. Dagen innan det mördades en annan kvinna, 31 år, som bar på sin nyfödda bebis i Ribersborg, ett lugnt område i Malmö, mitt framför ögonen på barnets pappa och andra vittnen. Tio skott avfyrades på nära håll. En avrättning.

Att oskyldiga mördas i uppgörelser mellan kriminella börjar bli vardagsmat i nyhetsrapporteringen. Ändå upplever nog många att ytterligare en gräns passerats när en kvinna som bär på sitt spädbarn faller offer. I fallet med den 18-åriga kvinnan är motivet ännu okänt, men man vet att hennes make avtjänat straff för grova brott. En gängkriminell i Malmö, som Kvällsposten intervjuat, säger: "Detta kan sätta helt nya spelregler. Eller vara början på något nytt, att det inte finns några regler alls i framtiden." (27/8)

Annons
Annons
Annons