Hela denna artikel är en annons

Nu lanseras nästa generations miljöbil

Miljöbilarna är på frammarsch i Sverige. Med en ny bränslecellsteknik har Hyundai tagit fram en bil som endast tar fem minuter att tanka. Och en full tank tar dig 750 kilometer* – helt utsläppsfritt. Ett attraktivt val för den som inte är helt redo att gå över till fullt elektrifierade fordon, men samtidigt vill köra utsläppsfritt.

Bild 1 av 3

Hyundai har som mål att introducera 18 nya miljöbilar på den globala marknaden fram till 2025.

Foto: HyundaiBild 2 av 3

Hyundai har valt att introducera den senaste tekniken för autonom körning i NEXO.

Foto: HyundaiBild 3 av 3
Bild 1 av 1

Hyundai har som mål att introducera 18 nya miljöbilar på den globala marknaden fram till 2025. Och man har kommit en bra bit på vägen. Efter succén med den elektrifierade IONIQ lanserar Hyundai nu en helt ny typ av elbil som drivs av vätgas. Hyundai NEXO.

Hyundai var det första bilmärket i världen att serietillverka bränslecellsbilar. Under bilsalongen i Geneve i fjol avslöjades nästa steg i utvecklingen. Att under 2018 lansera en uppdaterad version av Hyundai Fuel Cell – som ska ge hela 750 kilometers räckvidd.*

– Bränslecellsbilar är ett viktigt steg mot målet av ett samhälle med nollutsläpp. Hyundai har från början drivit på utvecklingen av bränslecellsbilar. Det är verkligen enkelt att göra ett bättre val, när alla val är bättre för framtiden, säger Roland Bägén, marknadschef Hyundai Sverige.

Hyundai har som mål att introducera 18 nya miljöbilar på den globala marknaden fram till 2025.

Foto: HyundaiBild 1 av 2

Hyundai har valt att introducera den senaste tekniken för autonom körning i NEXO.

Foto: HyundaiBild 2 av 2
Hyundai har som mål att introducera 18 nya miljöbilar på den globala marknaden fram till 2025.
Hyundai har som mål att introducera 18 nya miljöbilar på den globala marknaden fram till 2025. Foto: Hyundai

Rustad för framtiden

Bränslecellerna i NEXO omvandlar vätgas till el genom en kemisk process och därför sker ingen förbränning, utan värme och vatten är de enda biprodukterna. NEXO renar även den luft som går igenom bilens system från partiklar, vilket kan minska fint damm med 99 procent och därmed förbättra luftkvaliteten.

Man kan redan idag se en tydlig trend att bilar går mot en mer autonom bilkörning. Därför har Hyundai valt att introducera den senaste tekniken för autonom körning i NEXO.

– NEXO är utrustad med våra avancerade förarassistanssystem, vilket inkluderar de senaste aktiva säkerhetsfunktionerna. Vi satsar på säkerhet och trygghet - därför har vi utvecklat våra system så att de uppnår den högsta nivån bland alla stora biltillverkare, säger Roland Bägén.

Vilken miljöbil passar dig bäst? Läs mer om Hyundai:s utbud av klimatsmarta bilar!track.adform.net
Hyundai har valt att introducera den senaste tekniken för autonom körning i NEXO.
Hyundai har valt att introducera den senaste tekniken för autonom körning i NEXO. Foto: Hyundai

Tre smarta tekniska lösningar i Hyundai Nexo

Håll koll på omgivningen

NEXO:s Blind-spot View Monitor är en helt ny funktion på marknaden. Vid filbyten visas omgivningen runt om bilen på en skärm mitt på instrumentpanelen. Systemet använder vidvinkelkameror placerade på bilens båda sidor för att täcka de vinklar som inte syns i vanliga back- och sidospeglar. Funktionen gör det möjligt för dig att fokusera på vägen framför även när du byter fil, eftersom du slipper vrida på huvudet.

Slipp krångla vid trånga parkeringsplatser

Med Remote Smart Parking Assist kan du låta bilen göra jobbet. Låt systemet både parkera samt köra ut från en parkeringsplats åt dig. Är det extra ont om utrymme kan du genom ett knapptryck på bilnyckeln till och med backa in i en parkeringsplats medan du som förare står bredvid bilen.

Få hjälp att hålla dig i mitten

NEXO är den första bilen i Hyundai:s modellprogram som är utrustad med Lane Following Assist, vilket innebär att bilen automatiskt anpassar styrningen så att den är centrerad i rätt fil. Förutom att centrera bilen anpassas även hastigheten och med hjälp av smart cruise control. Systemet fungerar i hastigheter från 0 till 145 km/h.

*Räckvidd enligt NEDC-körcykeln.

Nyfiken på Hyundai NEXO? Anmäl intresse för provkörning idag!track.adform.net
Annons
Annons
Annons