Annons

Nu krävs gemensamma insatser

EU behöver visa ledarskap och göra en kraftfull, samordnad insats för att ge ­företagen och medborgarna den hjälp de nu behöver, för att skapa sammanhållning, social rättvisa och en hållbar utveckling. MARGOT WALLSTRÖM EU-kommissionens vice ordförande SAMMANHÅLLNING I EU Idag träffas EU:s stats- och regeringschefer för det årliga toppmötet om jobb och tillväxt. Det är ett viktigt möte i en svår tid. EU behöver göra en samordnad insats och ge företagen och medborgarna den hjälp de behöver, för att skapa sammanhållning, social rättvisa och en hållbar utveckling, skriver EU-kommissionens vice ordförande Margot Wallström.

Publicerad

Under det sista halvåret har den världsomfattande ekonomiska krisen lett till svårigheter utan motstycke i Europa. EU:s styrka, samordning och solidaritet har satts på prov.

I höstas vidtog EU åtgärder för att förhindra ett sammanbrott på finansmarknaderna. I december godkände medlemsländerna EU-kommissionens förslag om ett ekonomiskt åtgärdspaket med finanspolitiska åtgärder, för att stimulera efterfrågan och öka förtroendet på marknaden. Men utsikterna för jobben och ekonomin är fortfarande mycket dåliga.

Annons
Annons
Annons