Annons

Nu kommer nya Volvo S60 till Sverige

En bil som bjuder både på körglädje och en säkerhet i toppklass. Nu lanserar Volvo en av de bästa sportsedanerna på marknaden i Sverige.

S60 är Volvos helt nya sportsedan som nu i dagarna kommer till Volvohandlen där den går att uppleva och provköra.

– Det aktiva chassiet och de olika körlägena ger utmärkt kontroll och härlig prestanda som verkligen gör detta till förarens bil. Nya S60 introducerar även den hyllade tekniken från vår 90-serie och de andra bilarna i 60-serien till segmentet, och det gör den till en av de bästa sportsedanerna på marknaden, säger Henrik Green, Senior vice president Research and Development på Volvo Cars.

Byggs i USA

Den amerikanska marknaden är sedan länge viktig för Volvo och i somras invigde företaget den helt nybyggda fabriken i Charleston, South Carolina. En fabrik som i full kapacitet kan bygga 150.000 bilar om året. Här byggs nya Volvo S60 och bilarna som kommer till Sverige importeras från USA.

Bensin och laddhybrid

Vid säljstarten finns Volvo S60 med tre motoralternativ och två utrustningsnivåer. Laddhybriden T8 Twin Engine är toppvarianten med sammanlagt hela 400 hk från bensin- och elmotor. Bensinmotorn T5 på 250 hk finns med AWD fyrhjulsdrift eller framhjulsdrift som alternativ. Bland utrustningsnivåerna kommer S60 till att börja med som Inscription eller R-Design. Den första har fokus på komfort och elegans medan R-design är Volvos prestandaversion med sportstolar, sportchassi med mera. Priset startar på 398.900 kronor.

Högsta säkerhet

Nya Volvo S60 har fått maximala fem stjärnor av EuroNCAP som utför branschens hårdaste tester. Euro NCAP-testerna var de tuffaste någonsin, med nya och mer krävande utmaningar när det gäller säkerhetstekniken, inklusive cyklistdetektering med autobroms och system som håller bilen inom körfältsmarkeringarna. S60 är liksom systermodellen V60 några av de säkraste bilarna som har testats enligt det nya testprogrammet.

– Det här resultatet visar att Volvo Cars fortsätter att vara branschledande inom säkerhet och hela tiden höjer ribban i utvecklingen av ny teknik. Oavsett vilken Volvo du väljer kan du alltid vara säker på att du och dina nära och kära åker i en av de säkraste bilarna på marknaden, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars Säkerhetscenter.

Annons
Detta är en annons från Volvo Car Sverige, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.