Nu höjer vi lärarlönerna i Stockholm

Visserligen är en lärares genomsnittslön högre i Stockholm än i övriga landet, men nu tar vi ansvaret att med det nya avtalet i handen genomföra fler förbättringar. Det skriver alliansens gruppledare i Stockholms stadshus som bland annat vill se en satsning på karriärtjänster och ökad lönespridning.

Under strecket
Publicerad
Annons

Under flera årtionden har lärarna halkat efter lönemässigt. Det nya avtalet mellan lärarfacken och Sveriges kommuner och landsting med ett lönelyft på 4,2 procent, och en avtalslängd som möjliggör ett långsiktigt arbete med skolans utveckling, lägger grunden för fortsatt kvalitetsutveckling i skolan och att vi kan rekrytera alla lärare skolan så väl behöver.

Alliansen i Stockholms stad kommer att aktivt hedra detta avtal och kommer att bli en mycket aktiv part för att tillsammans med lärarna genomföra avtalet och förbättringarna av skolan. Läraryrket är ett i högsta grad akademiskt yrke som kräver lång utbildning. Visserligen är en lärares genomsnittslön högre i Stockholm än i övriga landet, men nu tar vi ansvaret att med detta avtal i handen genomföra fler förbättringar.

Annons
Annons
Annons