Nu har Örn chans att göra drömtablå

Under strecket
Publicerad
Annons

0 Missa inte
84-93, sommarens uppföljare till fjolårets 74-83, i P4. Måndagar 21.40. Nostalgiska hågkomster ett år i taget. Programledare Carolina Norén.
0 För övrigt
laddar de prostituerade i Tyskland redan för anstormningen under fotbolls-VM om ett år, rapporterade Christian Åström i P1 Morgon. Myndigheterna placerar ut särskilda Verrichtungsboxen, ”förrättningsboxar”, för att underlätta aktiviteten.
radiokrönika
Vågen, Föräldrarna, Kaliber en rad program i Sveriges Radio har de senaste dagarna gjort som handlaren Erik Axel Bom hos Dan Andersson, stängt butiken och gått på semester. Under tiden får lyssnarna, om än i andra ordalag, finna sig i att höra på ”vad fan som helst”.
Nåja, så illa är det väl inte. Men tänk vilken chans SR-chefen Peter Örn har så här års att fylla sina fyra kanaler med allt det där oumbärliga som inte får plats annars. Örns ständiga refräng är ju att SR har för litet utrymme i etern och att politikerna kvickt måste ge honom tillstånd att öppna digitala butiker.
Hur det
blir med den saken kanske avgörs efter sommarlovet. I varje fall har regeringen förutskickat att den proposition som i våras aldrig blev av (för att i juninattens ljus anspela på Harry Martinson) nog sannolikt, troligen, ganska säkert kommer i höst.

Annons

Föräldrarna i P1 avslutade sin vårtermin i måndags med att granska fenomenet nannies, nusvenska för barnskötare, som har invaderat tre svenska tv-kanaler under våren. Vad döljer sig bakom de remarkabla resultat som visas upp i programmen? Med hjälp av en nanny blir det mest bångstyriga busfrö fogligt som ett lamm och den mest omöjliga förälder skicklig barnpedagog på några dagar.
Reportern Staffan Andersson hade koncentrerat sig på TV 3 och en mamma strax utanför Stockholm, som fick hjälp av en nanny vid namn Annelie. Avslöjande? Ja, men kanske inte på det sätt som Föräldrarna tänkt sig. Nannyns råd visade sig vara av en art som säkert har fungerat och tillämpats i årtusenden.
Avslöjande var i stället hur tv-programmet hade snickrats ihop. Mamman, pendlande
mellan upprymdhet och gråt i Föräldrarna, berättade hur hon hade lurat sitt busfrö för att få fart och fläkt framför kameran: hon lovade honom en leksak, ”och så fick han ingen, då gick han igång”. I en affär bad hon honom ”riva ner lite kläder, annars fanns det ju inget att filma”. Och så vidare.
Ingen från TV 3 ställdes till svars för upptåget. Det kanske sker efter sommarlovet?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons