Leslie BrinnerNu fullbordas trilogin om den mångsidige Leslie Tay

Regissören Stefan Berg har tidigare följt Leslie Tay i filmerna: ”Pojkar” (2004) och ”Leslie – killen som kommer att glänsa” (2008).
Regissören Stefan Berg har tidigare följt Leslie Tay i filmerna: ”Pojkar” (2004) och ”Leslie – killen som kommer att glänsa” (2008). Foto: Doc Lounge

Sångaren och låtskrivaren Leslie Tay var ”fucked-up” som barn, den som ingen ville vara med – nu är han en hyllad artist som tidigare i år släppte sitt debutalbum. Med ”Leslie brinner” syr regissören Stefan Berg ihop sin trilogi om Malmösonen Tay.

Under strecket
Publicerad
Mer än att han släppt sitt album skulle man vilja veta hur Leslie Tay faktiskt mår, skriver Jon Asp.

Mer än att han släppt sitt album skulle man vilja veta hur Leslie Tay faktiskt mår, skriver Jon Asp.

Foto: Doc Lounge
Annons

Efter år av förberedelser släppte Leslie Tay tidigare i år sitt första album, ”Vilja och tålamod”. Låtskrivaren, artisten och producenten – begåvad ”studioråtta” som hjälpt flera artister till framgång – hade äntligen nått fram till sitt uttryck. Filmen ”Leslie brinner” handlar om den långa vägen till denna fullängdare.

Regissören Stefan Berg har redan skildrat Tays uppväxt i Sofielund i Malmö i två filmer, ”Pojkar” (2004) och ”Leslie – killen som kommer att glänsa” (2008). Nu fullbordas "trilogin" om den mångsidige Malmösonen.

Annons
Annons
Annons