Annons

Nu flyttar plånboken in i träningsklockan

Nu tar kortet ytterligare ett steg – in i din träningsklocka.
Nu tar kortet ytterligare ett steg – in i din träningsklocka.

Med en smart träningsklocka behöver du varken ha med dig mobil, plånbok eller kort på träningspasset.

– Detta är ytterligare ett exempel på hur kunskap och ny teknik underlättar vår vardag, säger Catharina Hoffsten på Eurocard.

Träningsklockor kan vara ett mycket användbart hjälpmedel för den som vill utvecklas i sin träning.

Ett verktyg som passar både cyklister, löpare, simmare och andra motionärer – oavsett vilken nivå man ligger på.

Utöver de smarta funktionerna som bidrar till att nå nya nivåer i träningen, kan nog de flesta hålla med om att ytterligare ett stort plus är att man slipper släpa med sig mobiltelefonen ut i löpspåret.

Kreditkortet flyttar in i klockan

Kortföretaget Eurocard följer ständigt den senaste utvecklingen kring nya betallösningar som underlättar tillvaron för såväl privatpersoner som företag.

Inför lanseringen av Samsung Pay tog Eurocard del av utvecklingen från start, bland annat genom att testa betaltjänsten i ett halvår innan den släpptes. Eurocard var också ett av de första korten att flytta in i den nya betaltjänsten.

Nu tar kortet ytterligare ett steg – in i din träningsklocka.

”Underlättar vår vardag”

Genom ett samarbete med företaget Fitbit kan Eurocards kunder numera lämna både plånbok, mobiltelefon och kort hemma under träningspasset. Med träningsklockan Fitbit Ionic™ går det att handla i butik genom att blippa med klockan mot kortläsaren. Tjänsten fungerar med alla Eurocards kort.

– Det känns bra att vara en del av en tjänst som förenklar människors betalningar samtidigt som den bidrar till att förbättra folkhälsan. Detta är ytterligare ett exempel på hur kunskap och ny teknik underlättar vår vardag, säger Catharina Hoffsten, expert på mobila betalningar på Eurocard.

Snart kan plastkortet vara föråldrat

Sverige har länge varit i framkant på vägen mot ett kontantfritt samhälle. Och snart kan även plastkortet ha spelat ut sin roll, tror Catharina Hoffsten:

– Även om det är enkelt att betala med kort i dag, så är den naturliga utvecklingen att kortet flyttar in i devices, som är ännu mer tillgängliga för oss än plånboken. Och det kommer troligen bli allt vanligare att man utför betalningar via exempelvis bilar, kylskåp och till och med smycken.

Flytta in ditt kort i träningsklockan – så gör du

Annons
Detta är en annons från Eurocard, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.