Annons
X
Annons
X

”Nu får jag fundera på nytt jobb”

Strax innan lunch idag kallades Helena Söderlund och hennes arbetskamrater till ett möte med chefen. Beskedet var värre än någon hade kunnat tänka sig: företaget varslar mer än tusen personer om uppsägning. Nu funderar Helena Söderlund på att söka nytt jobb. ”Jag är nog så illa tvungen”, säger hon till SvD.se.

Helena Söderlund, anställd på Volvo Personvagnar, berättar att stämningen blev tryckt efter beskedet om att 1200 personer kommer att varslas. Men hon är inte förvånad för att företaget säger upp personal.

Helena Söderlund, anställd på Volvo Personvagnar, berättar att stämningen blev tryckt efter beskedet om att 1200 personer kommer att varslas. Men hon är inte förvånad för att företaget säger upp personal. Foto: BOBBO LAUHAGE

Både Helena Söderlund, 39, och hennes make jobbar på Volvo Personvagnar i Torslanda. I dag fick de beskedet att företaget varslar 1 200 personer som ett led i ett större besparingsprogram.

– Vår chef kallade oss till ett möte. Det blev väldigt tryckt stämning när vi fick beskedet. Det blev helt tyst, säger Helena Söderlund när hon är på väg hem efter dagens arbetspass.

Men särskilt överraskad är hon inte. Ryktena har florerat hela våren och många anställda har varit medvetna om att något stort är på gång. ”Det är sådant man känner”, säger Helena Söderlund till SvD.se.

Annons
X

– Det har diskuterats att något är på gång sedan i julas. Varslet hade kommit förr eller senare, men det är klart det inte är roligt när det kommer precis innan semestrarna.

Själv har Helena Söderlund jobbat på företaget sedan 2002. Hennes make har varit anställd som lackerare sedan slutet av 1990-talet. Det gör att hon tror och hoppas att varslet inte ska slå särskilt hårt mot den egna familjen. Men trots det finns oron där – och hon utesluter inte att det kan komma fler varsel i framtiden som kan drabba henne.

– Jag har inga höga förväntningar på det här företaget längre. Jag blir nog så illa tvungen att söka nytt jobb, säger hon och fortsätter:

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det är klart man är orolig. Jag får gå hem och fundera över det här nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska känna.

  Känn sorg för Volvo, Göteborg

  http://www.e24.se/branscher/verkstadsindustri/artikel_543679.e24
  Annons
  Annons
  X

  Helena Söderlund, anställd på Volvo Personvagnar, berättar att stämningen blev tryckt efter beskedet om att 1200 personer kommer att varslas. Men hon är inte förvånad för att företaget säger upp personal.

  Foto: BOBBO LAUHAGE Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X