Annons

Friska Wuhanbor får börja resa igen

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria.

Men nu får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, resa ut ur staden.

Under strecket
Tina Magnergård Bjers / TT
Uppdaterad
Publicerad

Resenärer kan åter ta sig från Wuhan sedan reseförbud hävts. Tusentals tog sig till tågstationer för de första nattågen ut från mångmiljonstaden när tågen åter rullade.

Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Plastbarriärer, som sattes upp för att skilja av bostadsområden från varandra under virusutbrottet, rivs i den centralkinesiska staden Wuhan.

Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Invånare i det virusdrabbade Wuhan, som varit nedstängd sedan den 23 januari, har de senaste veckorna fått börja gå ut. Bilden togs i söndags.

Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Natten till onsdagen lokal tid samlades tusentals resenärer vid Wuhans järnvägsstationer. På klockslaget vid midnatt hävdes de rigorösa reseförbuden, eufori och lättnad fyllde många av de passagerare som samlats vid Wuchang-stationen och som kunde ta nattåget bort.

– Wuhan har förlorat mycket i denna epidemi, och befolkningen här i Wuhan har fått betala ett högt pris, säger 21-årige Yao, som återvänder till sitt restaurangjobb i Shanghai.

Annons
Annons
Annons