”Nu bör ringleden runt Stockholm byggas”

Flygbild från 2008 över trafikplats Norrtull och bygget av Norra länken. Till höger Wenner-Gren Center, Brunnsviken och Hagaparken.
Flygbild från 2008 över trafikplats Norrtull och bygget av Norra länken. Till höger Wenner-Gren Center, Brunnsviken och Hagaparken. Foto: Bertil Ericson / TT

Det är hög tid för Stockholms politiker att fatta beslut om byggande och finansiering av Österleden. För oss moderater i Stockholmsregionen är Österleden den viktigaste frågan inför de kommande Sverigeförhandlingarna, skriver Anna König Jerlmyr och Mats Gerdau.

Under strecket
Publicerad
Anna König Jerlmyr och Mats Gerdau

Anna König Jerlmyr och Mats Gerdau

Foto: Tomas Oneborg, Henrik Montgomery/TT
Annons

Ringleden kring Stockholm måste färdigställas för att möta Stockholmsregionens kraftiga befolkningstillväxt. En halv miljon invånare beräknas Stockholmsregionen växa med fram till 2030. Enbart i Stockholms stad planeras 150 000 nya bostäder och 200 000 nya arbetsplatser under samma period. Alliansen har beslutat om byggandet av Citybanan och Förbifarten samt en historisk utbyggnad av tunnelbanan för att transportsystemet ska hänga med i regionens tillväxt. När nu Norra Länken till sist har öppnat efter många års förseningar är det hög tid att även fatta beslut om byggande och finansiering av Österleden.

Annons
Annons
Annons