Annons

Linda Nordlund:Nu behövs ledare som Trudeau

Den kanadensiske premiärministern, Justin Trudeau, visade omdöme när en moské i Quebec utsattes för terrordåd i söndags.
Den kanadensiske premiärministern, Justin Trudeau, visade omdöme när en moské i Quebec utsattes för terrordåd i söndags. Foto: Sean Kilpatrick / TT
Publicerad

Kvällsbönens stillhet slets sönder av ett kulregn. Sex människor dog, 17 skadades. Moskéskjutningen i Quebec blixtbelyser terrorismens usla feghet. Den kan aldrig rättfärdigas eller relativiseras. Oavsett om gärningsmännen visar sig vara islamofober eller islamister. När detta skrivs är två misstänkta gripna, men polisen har ännu inte gått ut med något motiv.

Aldrig är ledarskap så viktigt som när det värsta har skett. Den kanadensiske premiärministern, Justin Trudeau, visade omdöme: ett kort uttalande som fördömde attacken skickades direkt ut på Twitter. Det följdes av ett längre, där Trudeau framhöll att polisen kommer att göra allt som krävs för att fängsla gärningsmännen bakom denna terrorattack mot muslimer. Myndigheterna visade lugn och beslutsamhet i en svår situation.

Annons
Annons
Annons