Annons

Nu avslöjar vi M:s skatteplaner

Efter Moderaternas partistämma står det nu klart att partiet vill sänka skatten med 35–40 miljarder de närmaste åren. Detta skulle få stora konsekvenser för möjligheterna att satsa på skolan och välfärden. Det skriver Stefan Löfven och Magdalena Andersson (S).

Publicerad

Vi socialdemokrater är stolta över Sverige. Vår arbetsmoral, vår öppenhet inför nya idéer och vår solidaritet har byggt upp ett världsledande land. Men att vara stolt över ett land innebär inte att man kan sopa samhällsproblemen under mattan. För även om Sverige är ett av världens bästa länder att leva i, så är det som om något håller på att gå sönder. 400000 människor har inget arbete. Skolresultaten har sjunkit sju år i rad. Varje vecka kommer nya larmrapporter om välfärden.

Regeringen har nu styrt landet i sju år. De vill inte se vad som händer. När de konfronteras med verkligheten och statistiken så väljer de hellre att siffertrixa och bortförklara än att ändra på politiken. Samtidigt går deras politik nästintill uteslutande ut på att sänka skatten. De har redan sänkt skatten med 130 miljarder kronor. Det har inte löst samhällsproblemen. Tvärtom är arbetslösheten högre och skolresultaten lägre än när de började sänka skatten 2007.

Annons
Annons
Annons