Nu avgör juryn Jacksons öde

I går inleddes slutpläderingarna i rättegången mot Michael Jackson. Åklagare och försvar hade fyra timmar var på sig att tala för sin sak. I dag väntas juryn inleda sina överläggningar.

Under strecket
Publicerad
Annons

130 vittnen har hörts under den tre månader långa rättegången där superstjärnan står åtalad för sexuella övergrepp på en då 13-årig pojke. Förutom övergreppen på pojken anklagas Jackson bland annat för att ha kidnappat både pojken och hans familj och bjudit minderåriga på alkohol.
Inför överläggningarna informerade domare Rodney Melville juryn om att de har möjlighet att fälla Jackson för att han försett pojken med alkohol även om de inte finner honom skyldig till övergreppen. En sådan dom kan innebära upp till ett år i fängelse. Fälls den 46-årige popstjärnan på samtliga tio åtalspunkter riskerar han dock att få 20 års fängelse.
Försvaret har hört 38 personer, däribland flera kända artister och komiker som gått i godo för Jacksons person. Bland annat vittnade den forne barnskådespelaren Macaulay Culkin som bestämt förnekade att han skulle ha utsatts för några övergrepp på Michael Jacksons ranch Neverland.
Juryn förväntas överlägga bakom stängda dörrar sex timmar per dag tills de enats om ett beslut.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons