Nu äter vi müsli även på kvällen

Nu äter vi frukostmat även till kvällsmat – och middag. Det visar en ny undersökning där över 50 procent uppgav att de äter müsli på kvällarna.

Under strecket
SvD
Publicerad
Nu är inte flingor bara frukostmat

Nu är inte flingor bara frukostmat

Foto: COLOURBOX
Annons
Nu är inte flingor bara frukostmat

Nu är inte flingor bara frukostmat

Foto: COLOURBOX
Nu är inte flingor bara frukostmat Foto: COLOURBOX

Det är en undersökning om müsli och frukostvanor, som Finax låtit göra, som avslöjar svenskarnas vana att äta müsli även till kvällsmat. I undersökningen svarade 53 procent av müsliätarna att de även äter flingor på kvällarna. 13 procent äter det till middag.

– Müsli betyder inte längre bara frukost, det går lika bra att äta den under andra tider på dygnet. Dessutom är det väldigt enkelt att ställa fram en skål müsli de gånger man inte orkar eller vill laga mat, säger Lina Nyström, produktchef på Finax till SvD.

Det som dock förvånade företaget Finax mest var att svenskarna främst låter smaken avgöra när de väljer müsli. 87 procent i undersökningen svarade att smaken var det viktigaste när de valde flingor.

74 procent uppgav att även hälsoaspekter spelade in, men bara 43 procent listade kaloriinnehållet som det viktigaste.

Annons
Annons

– Vi ser en skillnad när det gäller müsli som vi äter på morgonen och müsli som vi äter på kvällen. Energi är ofta ett fokus då man äter müsli till frukost. Vi ser att smaken inte heller spelar lika stor roll som under andra tider på dygnet, naturella smaker är till exempel extra omtyckta på morgonen, menar Lina Nyström.

Undersökningen visar att män oftare köper müsli på impuls i affären än vad kvinnor gör. 64 procent uppgav dock att de alltid planerar sitt inköp av müsli.

Undersökningen visar också att svenskarna föredrar att blanda sin egen müsli – eller tillsätta ingredienser till müslin de köpt i affären. I undersökningen svarade 42 procent av de som äter müsli att de blandar i egna ingredienser i köpemüslin. 44 procent erkände också att de inte förvarar müslin i orginalförpackningen utan slår upp den i en skål eller burk.

– Vi ser att fler gärna vill ha mer unika smakvarianter, kanske med kakao, kanel eller andra lite mer ovanliga smaker.

LÄS MER:
Finkrogarnas nya trendmat: Gröt
LÄS MER:
Stockholmarna sämst i landet på att äta frukost

svd.se

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons