Nova Scotias vilda vyer

För alla älskare av vild natur, vänliga människor och varma havsbad är Nova Scotia i östra Kanada en upplevelse bortom det vanliga. Och den som gillar hummer kan få sitt lystmäte från maj till och med augusti.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vi bilar upp den 145 mil långa vägen från New York till den kanadensiska provinsen Nova Scotia i en knallblå mustang cabriolet. Inte så njutbart på de breda amerikanska motorvägarna, men helt underbart längs med ”The light house route”. Den går runt hela ön Nova Scotia, som är något större än Danmark men med bara en femtedel så många invånare. Att långsamt glida fram på de små vägarna med ljummen vind i ansiktet och mötas av dofterna från hav och skog är himmelskt. Här finns enorma ytor och mycket lite folk, precis som i resten av detta jätteland. Inte ens under högsäsong, i augusti, är det särskilt trångt.

Nova Scotia fick sitt namn av britterna när de på 1700-talet slängde ut fransmännen. Skottarna kom strax efter och landsteg bland annat i den lilla staden Pictou på västra sidan av ön. De skotska traditionerna vårdas fortfarande ömt och här finns radiokanaler där det pratas gaeliska och spelas folksånger. På vissa delar av ön står vägskyltarna både på engelska och gaeliska.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons