X
Annons
X

Nostalgi när 60-talets popstjärnor förenas

Claes af Geijerstam, Svenne Hedlund, Lennart Grahn och Janne Önnerud – nu samlas stjärnorna från 60-talet för en stor Sverigeturné och en rejäl dos nostalgi.

Den här gången med hopp om att fansen inte stormar scenen.

Av TT

Efter att ha spelat tillsammans under Hep Stars jubileumsturné ville Claes "Clabbe" af Geijerstam, Svenne Hedlund, Lennart Grahn och Janne Önnerud göra någonting lite större ihop, lite mer organiserat. Sagt och gjort, under rubriken "Hits of the 60's" ger de sig i höst ut till konserthus i hela Sverige, med både egna låtar och andra klassiker från 60-talet.

– Det är knappt att vi kommer upp på scen. När vi ska börja, då har ju Janne Önnerud någon historia: “kommer du ihåg Vetlanda folkets park, när de stormade scenen och bet dig i byxbenet…", berättar "Clabbe".

"Vi vill att de som kommer ska förstå att 'Hits of the 60’s' är fyra originalmedlemmar som fortfarande är ute och spelar från de här banden. De kan inte pågå så länge till, nu faller kollegorna som furor i kulisserna. Vi har kompisar från popbanden som inte finns kvar längre och det är inte många att plocka från svensk pop, så man har chansen nu. Det är lite drastiskt men så är det", säger Claes af Geijerstam.

Foto: Jessica Gow/TT Bild 1 av 3

Förutom att vara popstjärnor blev de också lite av äktenskapsförmedlare under sina turnéer, berättar Lennart Grahn. "Var jag än är brukar det alltid komma fram någon och säga “Tack Lennart för att jag träffade Britta på den där spelningen”.

Foto: Jessica Gow/TT Bild 2 av 3

Claes af Geijerstam, Janne Önnerud, Svenne Hedlund och Lennart Grahn förenas i turnén "Hits of the 60's"

Foto: Jessica Gow/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X