Nostalgi, champagne och billig middag

Londontips kan man aldrig få för många av. Missa inte Kingly court (2.11 Kingly court, www.revival-retro.com), en avstickare från anrika Carnaby street. Här samlas små och stora, etablerade och rookies med olika kläd- och prylbutiker. Två trappor upp ligger Revival retro boutique som tar dig direkt tillbaka till glamouren i början av förra seklet med dansvänliga skor, tidtypiska klänningar, koftor och byxor med fina knappar och hög midja. 1920-, 30- och 40-tal regerar vilket leder till besökare med förtjusta leenden.

Under strecket
Publicerad
Afternoon tea på The Ritz går inte av för hackor – men det finns alternativ.

Afternoon tea på The Ritz går inte av för hackor – men det finns alternativ.

Foto: AP
Annons

På tal om flärd. Afternoon tea på The Ritz går inte av för hackor men det finns alternativ för dem som inte kunde boka tolv veckor i förväg. Femstjärniga boutiquehotellet Milestone vid Kensington gardens (1 Kensington court, www.milestonehotel.com) bjuder in till digert eftermiddagsmys med snittar, ljuvliga bakelser och varma scones med clotted cream. Vill man glamma lite extra kan champagnetillägget varmt rekommenderas.

Det där med tidiga reservationer sätter lätt käppar i hjulen även för middagsplanerandet. Men till Jamie Olivers italienska restaurang i närheten av Covent garden (11 Upper St Martin’s lane, www.jamieoliver.com) är det bara att slinka in oannonserat. Här går det inte att reservera bord i förväg, förutom till lunch eller om du ingår i sällskap på fler än sex personer. Övriga gäster får en personsökare som surrar så snart ett bord blir ledigt. Helgkvällar kan väntetiden bli lång, upp till 90 minuter, men det är det värt. Både mat och service är prima, dessutom är det billigt. Vid senaste besöket fick vi tre smårätter, en förrätt, tre pastarätter med sallad och en flaska husets för cirka 750 kronor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons