Annons
X
Annons
X

Norwegians flyg till NY försenat

Norwegians omtalade lågprisflyg till New York har blivit försenat. Ny flygstart är planerad till sommaren 2013.

[object Object]
I ekonomiklass kommer resenärerna sitta nio per rad, fördelat på tre gånger tre säten. Foto: NORWEGIAN

När lågprisbolaget Norwegian presenterade sina planer på en ny direktlinje till New York med Boeings Dreamliner 787 var det meningen att biljettförsäljningen skulle komma igång efter sommaren 2012, och att det första planet skulle lyfta i början av 2013. Nu har vi kommit till oktober och fortfarande har inga biljetter synts till.

– Vi har inget fast datum för flygpremiären men den ska ske någon gång under sommaren 2013. Biljetterna kommer att släppas till försäljning ungefär ett halvår innan det första planet lyfter, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig på Norwegian, till SvD.se.

LÄS MER:
Norweigan planerar direktflyg till New York

Annons
X

Vad har orsakat förseningen?

– Boeing har problem med leveranserna och därför har vi har fått vänta längre på vår Dreamliner än vad vi trodde från början. Men nu är det bestämt att vårt första plan levereras i april nästa år, därefter ska ytterligare två plan levereras under 2013.

Norwegian har gått ut hårt och lovat biljettpriser på runt 2 500 kronor tur och retur, vilket är ungefär hälften av vad konkurrenterna tar. Anledningen till det låga priset är att Dreamlinern är mer kostnadseffektiv och bränslesnål än andra plan i samma storlek.

– Detta innebär inte att vi fyller hela planet med 2 500-kronorbiljetter. Men det kommer att gå att köpa så billiga platser, säger Åsa Larsson.

Ungefär hur stor andel av biljetterna kommer att ligga på 2 500 kronor?

– Det kan jag inte gå in på. Vi jobbar med produktutbudet i planets två klasser, Premium Economy Class och Economy Class, just nu. Jag kan inte heller svara på vad de dyraste biljetterna kommer att kosta.

Norwegian signerade nyligen ett avtal med den amerikanska luftfartsmyndigheten om trafikrättigheter till USA. Det betyder att bolaget kan flyga till och från alla flygplatser i hela USA.

LÄS MER:
Flygplanet som flyger till New York – för 2000 kronor t/r

LÄS MER:
Norweigan ändrar bagaeregler

LÄS MER:
Dubbelt flygpris för Norweigans kunder

NY SAJT:
Allt inför din resa till USA

Allt om din resa till USA svd.se
Annons
Annons
X

I ekonomiklass kommer resenärerna sitta nio per rad, fördelat på tre gånger tre säten.

Foto: NORWEGIAN Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X