Expert: Norwegians aktie om en lottsedel

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian, med sex av 140 flygplan i trafik i coronapandemin, har varnat för att kassan är tom i början av 2021 om det inte kommer in mer kapital eller nödlån. Arkivbild
Det norska lågprisflygbolaget Norwegian, med sex av 140 flygplan i trafik i coronapandemin, har varnat för att kassan är tom i början av 2021 om det inte kommer in mer kapital eller nödlån. Arkivbild Foto: Johan Nilsson / TT

Norwegians aktie har under coronakrisen blivit en ny folkaktie, trots att bolaget vacklar vid ruinens brant.

– Det är en chansning, lite av en lottsedel, säger Frida Bratt, sparekonom på nätmäklaren Nordnet, om aktien som investering.

Joakim Goksör/TT
Publicerad
Annons

Tiotusentals svenska småsparare kunde i torsdags glädjas åt en ny krisplan med ännu en omgång drastiska krisåtgärder från flygbolaget Norwegian. Krisplanen – som inkluderar ett nytt kapitaltillskott på fyra miljarder, flygplansförsäljningar och skuldkonvertering – fick Norwegian-aktien att lyfta med 7 procent.

Men kurslyftet kom från en mycket låg nivå. Du får fortfarande cirka 30 Norwegianaktier för ett frimärke efter kursraset på 99 procent sedan årsskiftet. Och det är många fallgropar på vägen även med den nya krisplanen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons